Ένας νεαρός ασκούμενος στην Bank of America στο Λονδίνο βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ημέρες εργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 21χρονος Moritz Erhardt κατέρρευσε λόγω εξάντλησης, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν πως θα πρέπει να περιμένουμε το ιατροδικαστικό πόρισμα.
 
Ο καρδιολόγος Aseem Malhotra μιλώντας στην Independent δήλωσε πως «αν και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι προκάλεσε πράγματι τον τραγικό θάνατο του νεαρού, ωστόσο ξέρουμε πως εργαζόταν πολλές ώρες, νυχθημερόν, και αυτό είναι ένας επιπλέον κίνδυνος για την υγεία του. Την περασμένη χρονιά είχε δημοσιευτεί έρευνα που έδειχνε πως οι άνθρωποι που εργάζονται κυρίως βραδινές βάρδιες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό».
 
«Πιθανόν να πρόκειται για έναν συνδυασμό στέρησης ύπνου και άγχους. Αυτό που είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους είναι να προσπαθούν να κοιμούνται επαρκώς και να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή ώστε να έχουν έναν υγιή τρόπο ζωής».
 
imageΟρισμένες αναφορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Independent, τονίζουν πως ο Moritz Erhardt, από το Φράιμπουργκ στη νοτιοδυτική Γερμανία, ήταν επιληπτικός. Ο νεαρός ασκούμενος απασχολείτο στον τομέα investment banking και σε λίγο καιρό θα ολοκλήρωνε την πρακτική του.
 
Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, επικαλούμενα μαρτυρίες συμφοιτητών του, ο Moritz Erhardt δούλευε πολλές ώρες προσπαθώντας να εντυπωσιάσει τους ανωτέρους του. Ορισμένοι συμφοιτητές του δηλώνουν πως δούλευε έως και 15 ώρες την ημέρα. Μάλιστα τις δύο τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είχε δουλέψει οκτώ ολονύχτιες βάρδιες.