Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας σήμερα Σάββατο (11/11), ανάμεσα σε ομάδα ακροδεξιών που επιχείρησε να επιτεθεί σε συγκέντρωση που γινόταν υπέρ των Παλαιστινίων και αστυνομικών.

Ads

Η αστυνομία συνέλαβε 82 άτομα στην οδό Tachbrook, Pimlico, στο κέντρο του Λονδίνου, για να αποτρέψει την παραβίαση της ειρήνης, όπως ανέφερε η Scotland Yard.

Η αστυνομία ενημερωμένη για την αντιδιαδήλωση των ακροδεξιών είχε ισχυρό παρόν στο σημείο με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και τον ακροδεξιών

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X (πρώην twitter) πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε «σημαντικούς αριθμούς» στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

Ads

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.

Η ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι συλληφθέντες «Αποτελούν μέρος μεγάλης ομάδας αντιδιαδηλωτών που παρακολουθούσαμε, οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν στην κύρια πορεία διαμαρτυρίας».

https://youtu.be/7yhAHaLU1BQ?si=D95IgQm2F5j3DPVl