Τμήματα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Όσλο εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί σήμερα μετά τον εντοπισμό αποσκευής, η οποία κρίθηκε ύποπτη, μετέδεωσε το νορβηγικό πρακτορείο NTB. Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε με τη βοήθεια ενός ρομπότ την αποσκευή, η οποία είχε εγκαταλειφθεί σε λεωφορείο στον κεντρικό σταθμό του Όσλο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Ads

«Δεν βρέθηκε τίποτα που να ενδιαφέρει την αστυνομία», είπε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τορ Μπάρσταντ. Επισήμανε ακόμη ότι η έρευνα στην αποσκευή δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τις επιθέσεις της Παρασκευής που στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους. «Απ’ ό,τι γνωρίζουμε δεν συνδέονται» δήλωσε ο ίδιος.

«Όλα τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι νεωτέρας», δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της εταιρείας σιδηροδρόμων της χώρας NSB. «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας δεν επιτρέπεται να εισέλθει κανένας στο σταθμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι ο σταθμός είχε περικυκλωθεί από οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και ότι είχε αποκλειστεί μία μεγάλη περιοχή νοτίως του σταθμού και δίπλα στο ξενοδοχείο Thon Hotel Opera. Όπως έκανε γνωστό υπάλληλος του ξενοδοχείου που μίλησε στο Reuters, οι εργαζόμενοι δεν κλήθηκαν από την αστυνομία να εκκενώσουν το κτίριο.

Ads

Εν τω μεταξύ, η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε εσφαλμένο συναγερμό για τον εντοπισμό «επικίνδυνου ατόμου» που, όπως αρχικά μεταδόθηκε, ταυτιζόταν με τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ωστόσο, διορθώνοντας την αρχική πληροφορία, η αστυνομία διευκρίνισε πως το εν λόγω άτομο δεν έχει καμία σχέση με τον Μπρέιβικ.

«Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της Παρασκευής», όπως είπε αστυνομικός αξιωματούχος στο Reuters. «Το δελτίο Τύπου απεστάλη κατά λάθος. Πρόκειται για υπόθεση ρουτίνας», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καταζητούμενος αποφυλακίστηκε την περασμένη Δευτέρα και πάσχει από ψυχική νόσο.