Έχουν ανασυρθεί 13 άνθρωποι νεκροί, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στην κεντρική Λιβερία. Πολλοί ακόμη αγνοούνται μετά το δυστύχημα, που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 25/3, όπως ανακοίνωσε σήμερα, 27/3, αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AFP, περίπου 25 εργάτες παγιδεύτηκαν στη στοά του χρυσωρυχείου, όταν υποχώρησε το έδαφος. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις άνθρωποι, ενώ ανασύρθηκαν και 13 νεκροί, σύμφωνα με τον Αρτσιβέγκο Ντόου, τνο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο περισσότερα από 60 άτομα σκοτώθηκαν σε χρυσωρυχείο στο Μάλι.

Παράνομη εξόρυξη χρυσού και διαμαντιών

Στα χρυσωρυχεία της Λιβερίας καταγράφονται κατολισθήσεις που αποδεικνύονται φονικές, λόγω της επικινδυνότητας της δράσης αυτής, αλλά και επειδή οι αρχές δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την παράνομη εξόρυξη του χρυσού και των μεταλλευμάτων.

Ads

Η Λιβερία είναι μια από τις φτωχές χώρες στον πλανήτη και είναι γνωστή γιατί επί τους εδάφους της ανθεί η παράνομη εξόρυξη χρυσού και διαμαντιών.

Το 2020 περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε ένα ορυχείο στα βορειοδυτικά της χώρας.