Για μια νεκρή σύζυγο Έλληνα πολίτη και πιθανώς για δυο Έλληνες τραυματίες, κάνουν λόγο πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ συνεχής είναι η επαφή του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τις αρχές της Βηρυτού για την ταυτοποίηση θυμάτων που είναι Έλληνες πολίτες ή έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Ads

Ο πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, γνωστοποίησε πως μία Λιβανέζα, σύζυγος Έλληνα υπηκόου, έχασε τη ζωή της από τις εκρήξεις στην περιοχή, ενώ επιβεβαίωσε την ύπαρξη και δύο Ελλήνων τραυματιών.

O Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου τον Χασάν Ντιάμπ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την τραγωδία που βρήκε την χώρα του και εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει με αποστολή περεταίρω βοήθειας.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]

Ads