Ένα ζευγάρι λεσβιών στις ΗΠΑ, κατέθεσε μήνυση κατά της τράπεζας σπέρματος που εμπιστεύθηκαν για να γεννήσουν το παιδί τους, επειδή τους έστειλε κατά λάθος σπέρμα μαύρου άντρα και το κοριτσάκι τους βγήκε μιγάδα! Η αιτιολόγηση της ρατσιστικής τους σε πρώτη ανάλυση στάσης, ήταν ότι φοβούνται  ότι η κόρη τους θα αντιμετωπιστεί ρατσιστικά από τις οικογένειες τους και την τοπική κοινότητα.

Ads

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του ζευγαριού, οι νέες μητέρες αγαπάνε την κόρη τους αλλά βιώνουν άγχος για το αν εκείνη θα εκτεθεί σε ρατσιστική αντιμετώπιση, λόγω του διαφορετικού χρώματος του δέρματος της. Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλει η δικηγόρος του ζευγαριού είναι ότι «επειδή το παιδί έχει έντονα σγουρά μαλλιά όπως οι Αφροαμερικανοί αναγκάζεται να πάει για να κουρευτεί αξιοπρεπώς σε μια γειτονιά μαύρων, κι επειδή η μικρή μοιάζει διαφορετική δεν την καλοκοιτάνε».

Η μία από τις μαμάδες της μικρής μεγάλωσε σε μια μικρή επαρχία του Οχάιο όπου όπως λέει δεν είχε δει μαύρο άνθρωπο μέχρι και που τέλειωσε το σχολείο. Επίσης η οικογένεια της είχε μεγάλο πρόβλημα στο να αποδεχτεί τη σεξουαλική της ταυτότητα, ενθαρρύνοντας την μάλιστα να την κρύβει.

Τώρα ή ίδια παρά τον ρατσισμό που δέχτηκε μέσα από την οικογένεια της, αν και στα λόγια υποστηρίζει ότι η κόρη της δε θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό που είναι, φαίνεται κατά κάποιον τρόπο να επαναλαμβάνει τις συμπεριφορές στις οποίες εκτέθηκε.

Ads