Την ήττα της στις γαλλικές προεδρικές εκλογές φαίνεται να αποδέχθηκε η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, στις δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των exit poll μετά το κλείσιμο των καλπών, το βράδυ της Κυριακής 24 Απριλίου 2022.

Ads

Όπως είπε η Λεπέν, αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, «θα είμαστε η αντιπολίτευση, καταρχάς για τα θέματα των συντάξεων, της ολιγωρίας της δικαιοσύνης των μεταναστευτικών κυμάτων. Δεν έχει κάνει τίποτα για να εξαφανιστεί επιτέλους αυτή η ψαλίδα που χωρίζει το έθνος μας», είπε.

«Μετά από αυτές τις εκλογές θα γίνουν πολλές πολιτικές ανακατατάξεις. Υπάρχει ένα κόμμα που ήρθε πρώτο, το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, γιατί σε λίγες εβδομάδες έχουμε τις βουλευτικές εκλογές, με ένα εκλογικό σύστημα που ξέρουμε ότι υπονομεύει την αντιπροσωπευτικότητα και ο Μακρόν θα θελήσει να κερδίσει τις εκλογές αυτές σε όλα τα επίπεδα. Το σχέδιο του για τη Γαλλία είναι όμως καταστροφικό», είπε, καλώντας όσους θέλουν να είναι αντιπολίτευση στον Μακρόν, να συνταχθούν με το κόμμα της.

«Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών και θα ξεκινήσω τη μάχη με όλους εκείνους που θέλησαν να αντιταχθούν στον Μακρόν στον δεύτερο γύρο», κατέληξε.

Ads