Πολύ έντονες επικρίσεις δέχονται οι αρχές του Λας Βέγκας, αφού μετέτρεψαν εξωτερικό χώρο πάρκινγκ σε “καταφύγιο” αστέγων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα ξενοδοχεία άδεια.

Ads

Όταν ένας από τους ανθρώπους που φιλοξενούνταν στο “Catholic Charities” εμφανίστηκε θετικός στον κοροναϊό το καταφύγιο -χωρητικότητας 500 ατόμων- αναγκάστηκε ευθύς αμέσως να κλείσει.

Σύμφωνα με τον Independent, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές να χρειαστεί να βρουν έναν επιπλέον χώρο. Έτσι αποφασίστηκε να μετατραπεί ένα ανοιχτό πάρκινγκ σε αυτοσχέδιο καταφύγιο, μοιράζοντας τις θέσεις σε 117 ανθρώπους, ώστε να τηρούνται και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στους περισσότερους δόθηκαν στρώματα, όμως πολλοί ήταν αυτοί που κλήθηκαν να κοιμηθούν στο έδαφος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λας Βέγκας το “Catholic Charities” αναμένεται να ανοίξει μέσα την εβδομάδα, ενώ προσωπικό εξετάζει τους αστέγους στο πάρκιγνκ και παρέχει ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσουν “επικίνδυνα” συμπτώματα.

Ads

Παρά τις αντιδράσεις πολιτών, που ζήτησαν καλύτερη αντιμετώπιση οι ίδιοι οι άστεγοι είπαν ότι τουλάχιστον υπάρχει ασφάλεια.

“Αυτό εδώ μας βοηθά να νιώσουμε ασφαλείς, σε άλλα μέρη δεν νιώθεις ασφάλεια” δήλωσε μία γυναίκα που ζει στους δρόμους.

Το πρόβλημα των αστέγων αποτελεί “πληγή” για τη νότια Νεβάδα, με 6.500 ανθρώπους να στερούνται στέγης και ειδών πρώτης ανάγκης.