Σε τελετή σαμανισμού φένεται να συμμετείχε μια 34χρονη Λετονή, που βρέθηκε νεκρή στη Λάρνακα.

Ads

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να συμμετείχε στη μυστικιστική τελετή που θα διαρκούσε συνολικά 4 μέρες, μαζί με άλλα 19 άτομα. Μάλιστα έκαστος είχε πληρώσει 150 ευρώ για τη συμμετοχή του. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βοηθού εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Στέλιου Στυλιανού, οι μαρτυρίες αναφέρουν πως στους μετέχοντες στην τελετή προσφέρθηκε ρόφημα, που μάλλον περιείχε ναρκωτική ουσία. «Προέκυψε μαρτυρία ότι βρισκόταν μαζί με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου. Είχε χάσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με βάση μαρτυρία έλαβαν συγκεκριμένο ρόφημα που μπορεί να είχε ναρκωτική ουσία», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανού.

Στους συμμετέχοντες ειπώθηκε πως το συγκεκριμένο ρόφημα θα… εξάγνιζε το πνεύμα τους. Αυτό το κοκτέιλ ναρκωτικών όμως, στάθηκε μοιραίο για την 34χρονη Λετονή, η οποία αφού έχασε τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ads

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη μιας γυναίκας ηλικίας 50 ετών, η οποία εγκυμονεί δίδυμα και τέθηκε υπό κράτηση. Η γυναίκα, ρωσικής καταγωγής, φέρεται να είναι αυτή που διοργάνωσε την τελετή.

Το βότανο από τον Αμαζόνιο

Το συγκεκριμένο ρόφημα φαίνεται –σύμφωνα με σχετικές αναφορές- να περιείχε ένα βότανο από τον Αμαζόνιο το οποίο αναμειγνύεται με άλλες ουσίες με υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας για αυτόν που το καταναλώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάδοση του γίνεται από χώρα σε χώρα με ταχείς ρυθμούς γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Θάνατοι ανθρώπων από διάφορες χώρες έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με το βότανο ayahuasca.

Πιο γνωστή η περίπτωση του 19χρονου Henry Miller, ενός φοιτητή από το Μπρίστολ που πέθανε στην Κολομβία αφότου πήρε μέρος σε μια σαμανική τελετή.