Ένας 14χρονος από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, προκαλώντας σοκ, τόσο στους κατοίκους της κοινότητας όσο και στην υπόλοιπη Κύπρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο σπίτι του.

Ads

Ο 14χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είχε αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο και υποχρεωνόταν να εργάζεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, κάνοντας μάλιστα εργασίες πολύ βαριές για ένα παιδί. 

Παρά την επιθυμία του να επιστρέψει στο σχολείο, αντιμετώπιζε την άρνηση του πατέρα του. Μάλιστα το παιδί βρέθηκε νεκρό τα ξημερώματα της ημέρας που άρχιζε η σχολική χρονιά στην Κύπρο. 

Ads

Ο 14χρονος έχει ακόμα δύο μικρότερα αδέλφια και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέλαβαν την προστασία τους, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για ένα ευγενικό παιδί που πάντα συνόδευε και πρόσεχε τα δυο μικρότερα αδέλφια του, ενώ λένε πως όταν του μιλούσαν ήταν σαν να είχαν μπροστά τους έναν ενήλικα κι όχι ένα παιδί. 

Η αστυνομία επί του παρόντος εξετάζει «αφύσικο θάνατο» ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι οποίες φαίνεται να είχαν γνώση των προβλημάτων στην οικογένεια, αν και η  Διευθύντρια, Μαρία Κυρατζή, αρκέστηκε να πει πως το περιστατικό διερευνάται από τους αρμόδιους φορείς.