Βόμβα βρίσκεται πίσω από την φονική έκρηξη στο κολέγιο της πόλης Κερτς, στην Κριμαία. Για τρομοκρατική επίθεση έκανε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ads

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 18 νεκροί και 50 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους έφηβοι. σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA-NOVOSTI, η έκρηξη έγινε στην τραπεζαρία του ιδρύματος και ο μηχανισμός έφερε κομμάτια μετάλλου για να προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες.

Μαρτυρία κάνει λόγο για δύο εκρήξεις. Η θυρωρός της κεντρικής εισόδου του ιδρύματος, Νατάλια Πανικορόβσκαγια, δήλωσε στο Russia Today, ότι οι δράστες δεν θα μπορούσαν να περάσουν από εκεί. «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κατάφεραν να μπουν. Υπήρχαν παιδιά, χτύπησα το κουδούνι ως συνήθως και ξαφνικά έγινε η έκρηξη. Στην αρχή νόμιζα ότι ανατινάχθηκε η τηλεόραση. Μετά έγινε δεύτερη έκρηξη. Και μετά άρχισαν να κατεβαίνει κάτω ο κόσμος λέγοντας πως στον δεύτερο όροφο ακούγονταν πυροβολισμοί».

Ads

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τριήμερο πένθος.

image

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε, ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην πόλη και ότι οι πληροφορίες που διαδόθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι της έκρηξης ακολούθησαν πυροβολισμοί, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.