Την μεγαλύτερη και σοβαρότερη επίθεση, από την αρχή του πολέμου, στην Σεβαστούπολη, την εμβλημτική πόλη – λιμάνι της Κριμαίας και βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις την Τετάρτη.

Ads

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ουκρανικές ένοπλες πυνάμεις εκτόξευσαν δέκα πυραύλους Κρουζ σε υποδομές του λιμανιού, στοχεύοντας ιδιαίτερα την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη «S. Ordzhonikidze», την μεγαλύτερη επιχείρηση επισκευής και ναυπήγησης πλοίων στην Κριμαία και την η κύρια βάση επισκευής των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ταυτόχρονα επιτέθηκαν και σε αγκυροβολημένα πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τρία μη επανδρωμένα σκάφη.

 

https://youtu.be/s2eRFYrVAvw?si=6DQeAdxDIj1q7HTS

Πάντα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν επτά πυραύλους, το πολεμικό πλοίο περιπολίας «Vasily Bykov» κατέστρεψε όλα τα σκάφη – drone, ενώ στόχο βρήκαν τρεις πύραυλοι, με αποτέλεσμα δύο πλοία που βρσίσκονταν ήδη σε επισκευές να υποστούν ζημιές.

Ads

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev, ανέφερε ότι η πυραυλική επίθεση προκάλεσε πυρακαγιά στο εργοστάσιο «S. Ordzhonikidze» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 24 εργάτες, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση.