Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «θηριώδες έγκλημα» την επίθεση με θανατηφόρο αέριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αλλά υποστήριξε πως τα συμπεράσματα της Ουάσινγκτον για το περιστατικό δεν βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία.

Ads

«Ήταν ένα επικίνδυνο και θηριώδες έγκλημα, αλλά θα ήταν λάθος να κρεμάσουμε ετικέτες (για να ταυτοποιήσουμε αυτούς που το έκαναν)», δήλωσε προς δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η χρήση χημικών όπλων είναι «απαράδεκτη», τόνισε και κάλεσε τον συριακό στρατό να εξασφαλίσει ότι τέτοια όπλα δεν θα πέσουν στα χέρια τρομοκρατών.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως τα στοιχεία για το επεισόδιο που έδωσε η οργάνωση πολιτικής άμυνας Λευκά Κράνη δεν μπορεί να θεωρηθούν αξιόπιστα και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνούμε μ’ αυτά τα συμπεράσματα».

Ads

«Αμέσως μετά την τραγωδία ουδείς είχε πρόσβαση στην περιοχή αυτή … οποιαδήποτε δεδομένα στα οποία η αμερικανική πλευρά ή συνάδελφοί μας από άλλες χώρες μπορεί να είχαν πρόσβαση, δεν μπορεί να βασίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Η διαφωνία αυτή δεν είναι πιθανό να αλλάξει τη φύση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.