Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Μπαϊράμ Ρετζέπι δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι οι εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης βρίσκονται παράνομα στο βόρειο Κόσοβο και ενδέχεται να συλληφθούν και να απελαθούν στη Σερβία.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσόβου δεν έδωσε άδεια προκειμένου να παραμείνουν στο βόρειο Κόσοβο οι εκπρόσωπο της σερβικής κυβέρνησης- ο αρμόδιος για το Κόσοβο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης Γκόραν Μπογκντάνοβιτς και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Βελιγραδίου στις συνομιλίες με την Πρίστινα Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς- δήλωσε ο κ. Ρετζέπι στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

«Εάν Σέρβοι αξιωματούχοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Κόσοβο, θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα στο Γραφείο του εκπροσώπου της Διεθνούς Κοινότητας, που στη συνέχεια θα πρέπει να προωθήσουν σε εμάς το αίτημα και να μας αφήσουν να αποφασίσουμε για το θέμα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου.
Η παραμονή των Σέρβων αξιωματούχων στο βόρειο Κόσοβο είναι παράνομη και εντοπιστούν από την αστυνομία ενδέχεται να συλληφθούν και να απελαθούν στη Σερβία τόνισε ο κ. Ρετζέπι.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Μπογκτάνοβιτς και Στεφάνοβιτς βρίσκονται από χθες το βράδυ στο βόρειο Κόσοβο προκειμένου να έχουν συνομιλίες με Σέρβους του Κοσόβου, οι οποίοι έχουν στήσει οδοφράγματα στο βορρά.Οι δύο Σέρβοι αξιωματούχοι αναμένεται επίσης να συνεχίσουν τις επαφές τους με τον επικεφαλής της KFOR Έρχαρντ Μπούλερ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο βόρειο Κόσοβο.

Ads