Αυτή είναι η απίστευτη, και συνάμα τραγική, ιστορία μιας 8χρονης που θυμίζει αυτή του Μόγλη, του μικρού ήρωα του βιβλίου του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Ads

Βρέθηκε ζωντανή σε ζούγκλα της Ινδίας και μεγάλωσε με τους πιθήκους. Η μικρή δεν μπορεί ούτε να περπατήσει, αλλά ούτε και να μιλήσει, καθώς δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με ανθρώπους παρά μόνο με τα ζώα και τη φύση, που φρόντισε για την επιβίωσή της.

Το μικρό κορίτσι βγάζει απλά άναρθρες κραυγές, κινείται στα τέσσερα και σύμφωνα με διεθνή και Ινδικά μέσα βρέθηκε από την αστυνομία στην δυσπρόσιτη περιοχή Μπαχρέιχ της Βόρειας Ινδίας.

Οι φύλακες, που περιπολούν στο καταφύγιο άγριων ζώων Katarniaghat, στα σύνορα με το Νεπάλ, όταν τη βρήκαν, μετά από σχετική αναφορά πολιτών που την εντόπισαν, διαπίστωσαν πως ζούσε σε απόλυτη αρμονία με τους πιθήκους, σύμφωνα με την εφημερίδα Times οf India. Είναι ενδεικτικό πως όταν επιχείρησαν να την πάρουν μαζί τους, οι πίθηκοι τους επιτέθηκαν.

Ads

Το «κορίτσι – Μόγλης», όπως ήδη την αποκαλούν, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και εξετάζεται. Οι γιατροί αναφέρουν πως έχει εξάρσεις βίας, ενώ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει κάποια γλώσσα. Προσπαθούν να τη μάθουν να περπατάει με τα δύο πόδια αλλά εκείνη συνεχίζει να κινείται στα τέσσερα.

«Είναι τρομοκρατημένη. Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, ούτε να μας καταλάβει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, εκτιμώντας πως το πιθανότερο είναι πως η 8χρονη έχει εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της.