Έφτιαξε το κέφι του τουρκικού διαδικτύου με την υπόθεση του Τολγκάϊ Ντεμίρ, ηγετικού στελέχους της τοπικής οργάνωσης νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, μετά από την δήλωσή του ότι η «θεωρία» πως η Γη είναι στρογγυλή είναι μια σκευωρία των μασονικών στοών.

Ads

Μάλιστα, η εν λόγω δήλωση δημοσιεύτηκε σε επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με αποτέλεσμα, φυσικά, να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Εκτός από την αντιπολίτευση που βρήκε ακόμη μία απολαυστική, αυτή τη φορά, ευκαιρία να επιτεθεί στο καθεστώς Ερντογάν, η χιουμοριστική τουρκική ιστοσελίδα Zaytung έγραψε πως «ο κ. Ντεμίρ, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου περί αποστολής Τούρκου αστροναύτη στο διάστημα, μεταβαίνει στην άκρη της γης για να πηδήξει στο διάστημα».

Τελικά, ο Ντεμίρ αναγκάστηκε να αποστασιοποιηθεί δημοσίως από την ουσία της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι απλά διάβασε ένα άρθρο με τίτλο Flat World Theory , μιας ομάδας που ονομάζεται «Flat Earth Society» και «το μοιράστηκα γιατί ήταν ενδιαφέρον, όχι επειδή το πιστεύω».

Ads