«Θέματα» με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας κατά την τακτική επανεξέταση της ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων είχε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως είχε επιστήσει την προσοχή στο Βερολίνο από τον περασμένο Νοέμβριο «για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων», δηλαδή μήνες πριν από την συντριβή της πτήσης της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις όπου σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι.

Ads

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει πως οι έλεγχοι είχαν διαπιστώσει προβλήματα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας – την Luftfahrt Bundesamt (LBA). Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην έλλειψη προσωπικού, που κατ’ επέκταση θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά της να διενεργεί ελέγχους σε αεροσκάφη και πλήρωμα, καθώς και σε ιατρικούς ελέγχους.

«Βάσει των συστάσεων του EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) η Επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα στη Γερμανία για να απαιτήσει από τις εκεί αρχές τη συμμόρφωσή τους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Γερμανία είναι στο στάδιο της αξιολόγησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής και σημειώνεται: «Σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. διαπιστώνονται ευρήματα και αυτό είναι μια φυσιολογική και τακτική κατάσταση και μέρος ενός συστήματος συνεχούς επίβλεψης. Τα ευρήματα ακολουθούνται από διορθωτικά μέτρα, παρόμοια με μια διαδικασία ελέγχου».