Μια 25χρονη δημοσιογράφος στην Κολομβία πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από έναν άγνωστο άνδρα που φορούσε κράνος κι ενώ στεκόταν έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό, όπου εργαζόταν.

Ads

Κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατέγραψε το περιστατικό, τη στιγμή που ο ένοπλος πετάγεται μπροστά από την Φλορ Άλμπαν Νούνεζ Βάργκας στην είσοδο του σταθμού στην πόλη Πιταλίτο της νοτιοδυτικής Κολομβίας.

Ο δράστης τραβάει το όπλο, κάνει λίγα βήματα προς τα πίσω και εν συνεχεία πυροβολεί τη νεαρή δημοσιογράφο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αμέσως μετά την πράξη του, ο άνδρας τρέπεται σε φυγή και επιβιβάζεται σε μια μοτοσικλέτα, στην οποία τον περίμενε ο συνεργός του.

Η Βάργκας ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τη δράση της ως δημοσιογράφος κατά των ναρκωτικών, της διαφθοράς και του εμπορίου λευκής σαρκός.

Η κολομβιανή αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη. Κατά τις Αρχές, η υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μιας και η 25χρονη δημοσιογράφος τα είχε βάλει αρκετές φορές με τα καρτέλ ναρκωτικών και τις συμμορίες στη χώρα της.