Προβλήματα στις αερομεταφορές συνεχίζει να προκαλεί η τέφρα από τ ηφαίστειο της Ισλανδίας, η οποία συνεχίζει το ταξίδι της στον ευρωπαϊκό ουρανό. Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα όσοι σκοπεύουν αν ταξιδέψουν από και προς τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, καθώς ένα μετά το άλλο τα αεροδρόμια τους αρχίζουν να κλείνουν.

Ads

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, αλλά και το αεροδρόμιο Γκάτγουικ θα είναι ένα από αυτά που θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας του ηφαιστειακού νέφους από την Ισλανδία, ανακοίνωσαν οι αρχές εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι από τις 00.00 (ώρα Γκρίνουιτς) έως τις 06.00 (ώρα Γκρίνουιτς) διευρύνεται η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, περιλαμβάνοντας τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ. Πολλά είναι τα αεροδρόμια που θα παραμείνουν κλειστά στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας και της Σκοτίας.

Τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ-Σίπχολ και του Ρότερνταμ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 07.00 έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος, εξαιτίας της συγκέντρωσης ηφαιστειακής τέφρας και στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας, ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Άλλοι ολλανδικοί αερολιμένες δεν πρόκειται να επηρεασθούν από το μέτρο αυτό, καθώς όμως το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ είναι τα δύο κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια. Σημειώνεται, ότι το Άμστερνταμ-Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το πέμπτο από πλευράς επιβατικής κίνησης.

Την ίδια στιγμή στην Ιρλανδία έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις αερομεταφορές και πολλά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ιρλανδικής Αεροπορικής Αρχής, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα παραμείνει κλειστό από τις 21.00 ώρα Ελλάδος έως τουλάχιστον τις 11.00, ώρα Ελλάδος, σήμερα Δευτέρα.

Ads

«Η πρόβλεψη για αργότερα αύριο είναι καλύτερη, δεν θα ήμουν αισιόδοξος για νωρίς αύριο, αλλά αργότερα μέσα στην ημέρα τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι καλύτερα και αναμένεται ότι θα βελτιωθούν κι άλλο καθώς θα προχωράει η εβδομάδα», διευκρίνισε ο Ίμον Μπρέναν στο RTE.