«Στο τέλος μιας σοκαριστικής εβδομάδας, κατά την οποία έποικοι οργίασαν στα κατεχόμενα εδάφη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, βεβήλωσαν το τέμενος Αλ Ακσά και έκαναν πογκρόμ στην πόλη Χουάρα, ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί με μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση, που θέτει σε κίνδυνο περιφερειακού πολέμου ολόκληρη την περιοχή» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους, το ΚΚ Ισραήλ και ο αριστερός συνασπισμός «Χαντάς» (Μέτωπο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία — Hadash).

Ads

«Έναν πόλεμο που η δεξιά κυβέρνηση τον πυροδοτεί από την πρώτη μέρα. Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν σε τι επικίνδυνη κατεύθυνση οδηγούν ολόκληρη την περιοχή η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι οργανώσεις εποίκων και γι’ αυτό υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τρόπος η σύγκρουση να λυθεί με στρατιωτικά μέσα.

Υπάρχει μόνο μια λύση: Ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και η αναγνώριση των νόμιμων αιτημάτων και δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Το τέλος της κατοχής και η εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης αποτελούν το κοινό συμφέρον και των δύο λαών σε αυτή τη χώρα».

Ads