Ιταλοί διανοούμενοι και πολιτικοί πραγματοποιούν σήμερα δημόσια συνάντηση στο κλειστό στάδιο «Palasharp» του Μιλάνου με αίτημα την παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τις αποκαλύψεις του «σκανδάλου Ρούμπ».

Ads

Στη κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο σημειολόγος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο και ο ιστορικός Πόλ Γκίνζμπορκ.

Τη «συνάντηση διαμαρτυρίας» διοργανώνει ο σύνδεσμος «Δικαιοσύνη και Ελευθερία» και στηρίζουν τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα περισσότεροι από 9.000, όσους χωράει δηλαδή το κλειστό γήπεδο, επιθυμούν να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Εν τω μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στην κυβερνητική του ομάδα έναν νέο υφυπουργό, τον Νέλο Μουσουμέτσι, προερχόμενο από το κόμμα «La Destra», του Φραντσέσκο Στοράτσε, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα, έχει αναγγελθεί ευρύτερος ανασχηματισμός και με κάλυψη σειράς κενών θέσεων, κυρίως σε υφυπουργεία.

Ads

Τέλος, από τους εισαγγελείς του Μιλάνου διέρρευσε ότι πρόκειται να παραπέμψουν σε δίκη, με κατεπείγουσα διαδικασία, τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, μόνο για την κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος. Για την κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων, πρόκειται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη, από τον νόμο, διαδικασία, χωρίς άμεση παραπομπή.