Ένας άνθρωπος βγήκε τη Δευτέρα ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου στην Κίνα που κατέρρευσε τρεις ημέρες νωρίτερα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ενώ η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον μηδαμινή. Είναι ο όγδοος άνθρωπος που ανασύρεται από τα ερείπια του κτιρίου σε διάστημα τριών ημερών.

Ads

Το οκταώροφο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος, κατέρρευσε την Παρασκευή στην πόλη Τσανγκσά, στην κεντρική Κίνα, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο. Σχεδόν δεκαπέντε άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ άλλοι 39 δεν μπορούν να βρεθούν.

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα σχετικά με την κατάρρευση κτιρίου που στην πόλη Τσανγκσά, που είχε σαν αποτέλεσμα να αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, τρία άτομα υπεύθυνα για το σχεδιασμό και την κατασκευή και πέντε άτομα για ψευδή εκτίμηση ασφαλείας για έναν ξενώνα που στεγαζόταν από τον τέταρτο έως τον έκτο όροφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ