Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν, σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας (CENC).

Ads

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) και το Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 129 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Αϊκόλ, μεταδίδει το USGS, που υπολόγισε το εστιακό βάθος σε περίπου 13 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 47 εγκλωβισμένους στα ερείπια, ενώ τα πλάνα, που κυκλοφορούν στα κοινωνικα δίκτυα και δείχνουν κτίρια να ταρακουνιούνται και κόσμο να τρέχει να γλιτώσει

Ads

Στο Αλμάτι, τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους παρά το κρύο που επικρατεί. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Δελχί και στο Ουζμπεκιστάν.