Ο κόσμος του κινεζικού σκακιού βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας φημών για εξαπάτηση και ενός σκανδάλου κακής συμπεριφοράς του εθνικού πρωταθλητή, ο οποίος στερείται τον τίτλο του, αφού από την χαρά του για τη νίκη αφόδευσε σε μπανιέρα ξενοδοχείου, ενώ φήμες τον θέλουν να χρησιμοποιεί σεξουαλικό βοήθημα – πομπό για να κερδίζει τις παρτίδες.

Ads

Το Xiangqi, ή κινεζικό σκάκι, είναι εξαιρετικά δημοφιλές εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε ολόκληρη την Ασία και ο 48χρονος Yan Chenglong νίκησε δεκάδες διεκδικητές την περασμένη εβδομάδα για να κερδίσει τον τίτλο του «βασιλιά Xiangqi» σε εθνικό τουρνουά που διοργάνωσε η κινεζική ένωση Xiangqi.

Αλλά η χαρά του ήταν βραχύβια, με την Ένωση να ανακοινώνει τη Δευτέρα ότι ο Yan θα στερηθεί τον τίτλο του και θα επιστρέψει τα χρηματικά έπαθλα, αφού συνελήφθη να «διαταράσσει τη δημόσια τάξη» και να επιδεικνύει «εξαιρετικά κακό χαρακτήρα».

Η ένωση αναγκάστηκε επίσης να αντιμετωπίσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ότι ο Yan είχε κλέψει κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού χρησιμοποιώντας πρωκτικές χάντρες εξοπλισμένες με ασύρματους πομπούς για να στέλνει και να λαμβάνει σήματα.

Ads

Σύμφωνα με τον Guardian, Yan φέρεται να σφίγγει και να ξεσφίγγει ρυθμικά τον πρωκτό του, για να μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με τη σκακιέρα μέσω κώδικα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια έστελνε πίσω οδηγίες για το ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει με τη μορφή δονήσεων, σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν στον κινεζικό κοινωνικό ιστότοπο Weibo.

«Είναι προς το παρόν αδύνατο να αποδείξουμε ότι ο Γιαν συμμετείχε σε εξαπάτηση μέσω “πρωκτικών χαντρών”, όπως εικάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Ένωση.

Παρόλα αυτά του αφαιρέθηκε ο τίτλος του και του απαγορεύτηκε να παίζει για ένα χρόνο.

«Ο Yan κατανάλωσε αλκοόλ μαζί με άλλους στο δωμάτιό του τη νύχτα της 17ης Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αφόδευσε στην μπανιέρα του δωματίου στο οποίο διέμενε στις 18 του μήνα, σε μια πράξη που προκάλεσε ζημιά στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, παραβίασε τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη, είχε αρνητικό αντίκτυπο στον διαγωνισμό και τη διοργάνωση του Xiangqi και ήταν εξαιρετικά κακού χαρακτήρα», δήλωσε η ένωση.

Η ένωση δεν αποκάλυψε το ποσό του χρηματικού επάθλου που έχασε ο Yan, αλλά τα τουρνουά Xiangqi συχνά υπόσχονται στους νικητές δεκάδες χιλιάδες γιουάν (χιλιάδες δολάρια).