Ακόμη ένας εργαζόμενος της κινέζικης εταιρείας Foxconn αυτοκτόνησε σε εργοστάσιό της στο νότιο τμήμα της Κίνας. Ο θάνατος του 21χρονου εργαζόμενου είναι ο 14ος καθώς άλλοι 13 εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν αυτοκτονήσει κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Ads

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας είχε αρχίσει να εργάζεται στο εργοστάσιο της Foxconn στην επαρχία Σένζιεν την 27η Ιουνίου. Βρέθηκε νεκρός χθες και, σύμφωνα με την εφημερίδα Commercial Times της Ταϊβάν, η αυτοκτονία του νεαρού δεν πιστεύεται πως οφείλεται στις πιέσεις οι οποίες του ασκούνταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Πάντως η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το θάνατό του.

Από τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn, αυτοκτόνησαν υπό παρόμοιες συνθήκες. Μετά το κύμα των αυτοκτονιών η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά περίπου 70% των μισθών στα κινεζικά εργοστάσιά της, οι συνθήκες εργασίας στα οποία έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Foxconn είναι η μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως που αναλαμβάνει την εν μέρει ή εξ ολοκλήρου την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό επιχειρήσεων όπως οι Apple, η Sony και η Nokia.

Ads