Σε μερικό lockdown μπαίνει και πάλι η κινεζική πόλη Ουχάν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Ads

Η καραντίνα επανέρχεται στην πόλη, τρία χρόνια μετά από την έναρξη της πανδημίας, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από την αγορά της το φθινόπωρο του 2019.

Πάνω από 800.000 κάτοικοι της πόλης θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι την Κυριακή, στο πλαίσιο της τακτικής «no covid» του Πεκίνου, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει καραντίνα ακόμη και με ένα κρούσμα.

Το μερικό lockdown στην Ουχάν λοιπόν, φέρεται να διατάχθηκε για μόλις 25 κρούσματα.

Ads

Πάντα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 208 εκατομμύρια άνθρωποι σε 28 πόλεις της Κίνας ζούν σε συνθήκες lockdown.

Η χώρα κατέγραψε 1000 κρούσματα για τρίτη συνεχή ημέρα, αριθμός σχεδόν αμελητέος σε σχέση με τον πληθυσμό της (0,76 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού), όταν στη Γερμανία ανακοινώθηκαν 781 κρούσματα ανά εκατομμύριο, στη Γαλλία 612 και στην Ιταλία 553 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, χωρίς να λαμβάνεται κανένο μέτρο περιορισμού των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με αναφορές στα social media έχει επίσης απαγορευτεί η πώληση χοιρινού κρέατος, καθώς ένα από τα κρούσματα συνδέθηκε με την συτγκεκριμ΄πενη τοπική εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Daily Meil κατέγραψε την δήλωση ενός πολίτη της Ουχάν, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας: «Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν μπορούμε να επιβιώσουμε έτσι, τότε υποθέτω ότι αυτό θα κάνουμε».