Η ανασυνδυασμένη αντιιική ιντερφερόνη άλφα 2Β (IFNrec), ένα κορυφαίο προϊόν βιοτεχνολογίας στην Κούβα, είναι ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Κίνα, σε ασθενείς με επιδημία κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της κουβανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Ads

Το εργοστάσιο κινεζικής-κουβανικής Changheber στο Jilin παράγει την ιντερφερόνη άλφα (IFNrec), με τη χρήση της τεχνολογίας της Κούβας. Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας επέλεξε το προϊόν αυτό μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

To πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina, σε ανταπόκριση από το Πεκίνο, ανέφερε ότι από την 25η Ιανουαρίου, το εργοστάσιο ChangHeber, που βρίσκεται στην πόλη Changchun της επαρχίας Jilin, παράγει το φάρμακο, επειδή είναι ένα από τα 30 που επέλεξε η Εθνική Επιτροπή Υγείας για τις δυνατότητές της να θεραπεύσει τις επιπτώσεις του ιού.

Σύμφωνα με τον Κουβανό πρεσβευτή, Carlos Miguel Pereira, το IFNrec εφαρμόζεται έναντι ιογενών λοιμώξεων που προκαλούνται από τον ιό HIV, για την επαναλαμβανόμενη αναπνευστική παχυλωμάτωση που προκαλείται από ιό ανθρώπινου θηλώματος, και για συσσωρευμένο κονδύλωμα και ηπατίτιδα τύπου Β και C. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε θεραπείες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου.

Ads

Η εταιρεία ChangHeber, μαζί με τη Biotech και την Changchun Heber Biological Technology, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κούβας και της Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ενός τομέα με ευρείες προοπτικές υλοποίησης κοινών έργων.

Στους 811 οι νεκροί

Την ίδια στιγμή, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι.
Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.