Η Κίνα είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της Ρωσίας. Η Γαλλία είναι ο «λαγός» της αποστολής ΝΑΤΟϊκών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, κατά της Ρωσίας. Το ότι όμως θα είναι αντίπαλοι σε ένα σενάριο κλιμάκωσης του πολέμου, σήμερα αυτό δεν τους εμποδίζει να συνάπτουν διμερείς οικονομικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ads

Έτσι, όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, Παρίσι και Πεκίνο έκλεισαν συμφωνίες οικονομικής αξίας 7,72 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες καλύπτουν 58 προγράμματα, κατά την 7η διοργάνωση του φόρουμ 7th China – France Forum on Urban Sustainable Development που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα.

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η δέκατη επέτειος από την υπογραφή της κοινής συμφωνίας Κίνας – Γαλλίας για την οικοδόμηση της Σινο-Γαλλικής Πόλης Οικολογικής Επίδειξης.

Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει μία περιοχή 39 τετραγωνικών χιλιομέτρων με την ενσωμάτωση κινεζικών και γαλλικών οικολογικών αντιλήψεων στις αστικές κατασκευές, ενώ αναδεικνύεται σε μία δημοφιλή περιοχή, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για εταιρίες.

Ads