Νέες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Κίνα από τις συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν αποτελέσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί.

Ads

Στο Λονγκνάν, στην απομακρυσμένη και φτωχή επαρχία Γκανσού, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10.000 έχουν παγιδευτεί από τις κατολισθήσεις. Περισσότεροι από 1.000 έχασαν τη ζωή τους στην γειτονική πόλη Ζουτσού όταν τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν πολλά σπίτια. Στην επαρχία Σετσουάν, στη νότια Κίνα, οι κατολισθήσεις προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων και τουλάχιστον 500 παραμένουν παγιδευμένοι.

Οι νέες βροχές σημειώθηκαν αργά την Πέμπτη στο Μιανζού, αλλά οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν κυρίως στις πόλεις Τσινγκπινγκ και Τιαντσί. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις ζημιές και αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Το Τσινγκπινγκ, μια πόλη 6.000 κατοίκων, βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και το έδαφος στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ασταθές μετά τον σεισμό του 2008. Η αστυνομία απομάκρυνε πολλούς κατοίκους της μικρής πόλης, μετέδωσε το Νέα Κίνα. Η επικοινωνίες με το Τσινγκπινγκ και από την κατολίσθηση “άλλαξε η ροή του ποταμού που περνά μέσα από το χωριό”, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην κεντρική, νότια και βόρεια Κίνα μέχρι στιγμής.

Ads