Σε «ανθρώπινο λάθος» οφείλεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην κεντρική Κίνα, την Δευτέρα, που στοίχισε τη ζωή σε 38 εργάτες, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Ads

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε από χειρισμό αντίθετο με τον κανονισμό εκ μέρους ενός εργαζομένου της επιχείρησης. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εργασία ηλεκτροσυγκόλλησης», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV σχετικά μ’ αυτή την πυρκαγιά που σημειώθηκε την Δευτέρα, το απόγευμα στην Ανγιάνγκ, στην κεντρική επαρχία Χενάν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση της μικρής ιδιωτικής εταιρείας Kaixinda Trading στη λεγόμενη «ζώνη της τεχνολογίας» της Ανγιάνγκ.

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά  στις 20:00 (τοπική ώρα· στις 14:00 ώρα Ελλάδας) προτού κατορθωθεί να κατασβεστεί πλήρως στις 23:00 (17:00), μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ads

Πάντως, τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συχνά στην Κίνα και πολλά από αυτά αποδίδονται στην πλημμελή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας.

Τον Μάρτιο του 2019, έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Γιαντσένγκ, 260 χιλιόμετρα βόρεια της Σαγκάης, στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους και κατέστρεψε σπίτια σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα του είδους έγινε το 2015 στην Τιαντζίν. Γιγαντιαία έκρηξη σε εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών προϊόντων είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 165 άνθρωποι στην πόλη, σημαντικό λιμάνι 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου.