Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η νέα καμπάνια του υπουργείου Μεταφορών, με τις απανταχού φεμινίστριες κι όχι μόνο να την χαρακτηρίζουν «χαζή, ντροπιαστική και σεξιστική».

Ads

Στις αφίσες που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα,  πρωταγωνιστούν ημίγυμνα μοντέλα – άνδρες και γυναίκες – οι οποίοι φορούν μόνο τα εσώρουχά τους κι ένα κράνος για ποδηλάτες. Το δε μότο της εκστρατείας είναι το «Μοίαζει σ@@τα. Αλλά μου σώσει τη ζωή».

Σύμφωνα με το υπουργείο που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους ποδηλάτες να φορούν κράνος, πρόκειται για μια επιτυχημένη καμπάνια που θα έχει απήχηση στους νέους.

Οι γυναίκες του SPD αλλά και σωματεία προάσπισης της ισότητας των φύλων τονίζουν όμως πως πρόκειται για μία καθαρά σεξιστική καμπάνια κι σημειώνουν ότι για να περάσεις ένα τόσο σοβαρό μήνυμα δεν χρειάζετε να χρησιμοποιείς ημίγυμνα μοντέλα.

Ads

Ένας σύλλογος ποδηλατών σχολίασε μάλιστα πως: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως τους κατέβηκε αυτή η ιδέα στο κεφάλι. Φαίνεται πως κάποιος δεν φορούσε το κράνος του και το χτύπησε…».

Οι επίμαχες αφίσες:

image

image

image

image

image