Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον δύο Ιρανών που θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις στο κέντρο της Μπανγκόκ χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης. Εν τω μεταξύ, το Ιράν απορρίπτει τα περί ανάμειξής του, στα χτυπήματα.

Ads

 
«Κατηγορούνται ότι προκάλεσαν παράνομη έκρηξη σε δημόσιο χώρο και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αξιωματικών (της αστυνομίας) και πολιτών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ, αρνούμενος να μιλήσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών για «τρομοκρατική πράξη».
 
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, διέψευσε κάθε σχέση της χώρας του με τις εκρήξεις στην Μπανγκόκ.
 
Ο Μεχμανπαράστ απέρριψε «τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος για ανάμιξη του Ιράν στις εκρήξεις στην Μπανγκόκ και κατηγόρησε το καθεστώς αυτό ότι θέλει να πλήξει τις φιλικές και ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ταϊλάνδη», όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.
 
Νωρίτερα, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ταϊλάνδης, δήλωσε πως οι εκρήξεις στην Μπανγκόκ συνδέονται με τις διεθνείς εντάσεις.
 
«Αυτό που συνέβη χθες (Τρίτη) προκλήθηκε από τις διεθνείς εντάσεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», τόνισε ο Ουσεάν Ποτεπχοσρί, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ταϊλάνδη, αλλά και αλλού», πρόσθεσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.