Σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή από το δικαστήριο του Τορίνου, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrupp, Χέραλντ Έσπενχαν. Κρίθηκε ένοχος για την πυρκαγιά που στοίχησε τη ζωή επτά εργαζομένων το 2007. Πέντε ακόμα στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών, ενώ η ίδια η εταιρία καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 1 εκατ. ευρώ, ως υπεύθυνη για την πυρκαγιά.

Ads

«Είμαστε εντελώς ανικανοποίητοι και θα εφεσιβάλουμε (την απόφαση). Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποσπάσουμε πολλά» δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της υπεράσπισης μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, ο δημόσιος κατήγορος, Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, χαιρέτησε την απόφαση και σημείωσε ότι «σημαίνει πολλά για την υγεία και την ασφάλεια των χώρων εργασίας».

Εκτός από την επιβολή προστίμων, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική θυγατρική της γερμανικής χαλυβουργίας δεν θα εισπράττει χρήματα από κρατικές συμβάσεις για χρονική περίοδο έξι μηνών. Επίσης, της επιβλήθηκε να δημοσιεύσει ιδίοις εξόδοις την απόφαση στις μεγάλες ιταλικές εφημερίδες ενώ της απαγορεύθηκε να διαφημίζει τα προϊόντα της στη χώρα για έξι μήνες.

Ads