Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές, έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια σχολικού κτιρίου που κατέρρευσε στο Λάγος της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ads

Στο κτίριο στεγαζόταν δημοτικό σχολείο και σε τοπικά μέσα εκφράζονται φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων. Πληροφορίες θέλουν την ώρα της κατάρρευσης να βρίσκονταν εντός του κτιρίου πάνω από 100 παιδιά, ενώ διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια. Αυτόπτες μάρτυρες και διασώστες αναφέρουν πως φαίνεται αρκετοί από τους παγιδευμένους να βρίσκονται εν ζωή. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος απολογισμός για τα θύματα, καθώς στον τόπο του δυστυχήματος επικρατεί μεγάλη σύγχυση, όπως φαίνεται και στα βίντεο από το σημείο της τραγωδίας. Οι καταρρεύσεις κτιρίου είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία εξαιτίας της αδυναμίας επιβολής κανονισμών και των κακών κατασκευαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται συχνά. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε εκκλησία στη νοτιοανατολική Νιγηρία.

image