Κατατέθηκε το πρωί της Τρίτης η μήνυση της συγγραφέως Τριστάν Μπανόν για απόπειρα βιασμού της από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε ο συνήγορός της Νταβίντ Κουμπί.

Ads

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να πολιτικοποιήσω αυτήν την (ποινική) υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος Κουμπί μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.

Νομικές πηγές σχολίασαν ότι η παρισινή εισαγγελία μπορεί είτε να αποφασίσει η υπόθεση να αρχειοθετηθεί, είτε να διατάξει να γίνει «προκαταρκτική έρευνα» ή μπορεί να αναθέσει κατ’ ευθείαν την υπόθεση σε δικαστή-ανακριτή, νομικές διαδικασίες όμως που, καθώς οι εισαγόμενες υποθέσεις ενώπιον της παρισινής δικαιοσύνης είναι πάρα πολλές, «μπορεί, τελικά, να διαρκέσουν μήνες».

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, 62 ετών, που δηλώνει «αθώος» απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, απορρίπτει επίσης με σθένος τις αιτιάσεις που περιέχονται στη μήνυση της Τριστάν Μπανόν.

Ads

Η Μπανόν, 32 ετών σήμερα, υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν στη διάρκεια του 2003 μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, στο οποίο έπαιρνε από τον Στρος-Καν συνέντευξη, προετοιμάζοντας ένα μυθιστόρημά της.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η καμαριέρα ξενοδοχείου που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση μήνυσε σήμερα την εφημερίδα New York Post και 5 από τους δημοσιογράφους της για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή η εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι ήταν πόρνη.

Η 32χρονη μετανάστης από τη Γουινέα κατηγόρησε την Post για τη δημοσίευση δυσφημιστικών άρθρων μεταξύ 2-4 Ιουλίου «σε μια προφανή απεγνωσμένη προσπάθεια να ενισχύσει τις ταχέως βυθιζόμενες πωλήσεις της».

Η μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μπρονξ ζητεί αποζημιώσεις που θα καθοριστούν στη δίκη για τα άρθρα, που όπως είπε, η Post γνώριζε ότι ήταν ψευδή ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν ψευδή πριν δημοσιευτούν.

Την Παρασκευή, οι εισαγγελείς αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της γυναίκας αυτής για μια σειρά από ψέματα για το παρελθόν της, συμπεριλαμβανομένης μιας ψεύτικης ιστορίας για ομαδικό βιασμό που υπέστη, και αναφέρεται στην αίτηση της για χορήγηση ασύλου από τις ΗΠΑ.

Η Post έγραψε το Σάββατο ότι η καμαριέρα του Sofitel «έκανε διπλό μεροκάματο ως πόρνη, μαζεύοντας μετρητά στο περιθώριο της δουλειάς της από άνδρες πελάτες». Ένα άρθρο την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι η καμαριέρα «συνέχισε να εργάζεται ως πόρνη σε ένα ξενοδοχείο του Μπρούκλιν όπου την κρατούσαν κρυμμένη οι εισαγγελικές αρχές».