Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί από την έκρηξη σε τετραώροφο κτίριο στη Μασσαλία, ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ads

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να εξεταστούν με προσοχή: «Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν κάτοικοι ή επισκέπτες, για παράδειγμα», είπε.

Οι δύο πρώτες σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Το κτίριο στην οδό Τιβόλι 17 κατέρρευσε μετά την έκρηξη.

Ads

Ένα άτομο που θεωρούνταν αγνοούμενο σε ένα κτίριο δίπλα σε εκείνο που κατέρρευσε στο κέντρο της Μασσαλίας την Κυριακή «εμφανίστηκε στους συγγενείς του», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, οπότε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των αγνοουμένων.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών της επέμβασης, η ανάσυρση των πτωμάτων θα πάρει χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε σύντομη ανακοίνωσή της λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανακάλυψη των δύο πρώτων πτωμάτων. Στη συνέχεια θα εναπόκειται στις δικαστικές υπηρεσίες να αναγνωρίσουν τις σορούς.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν οι επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε ο Παγιάν.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης, το έργο των διασωστών παρεμποδίζεται από την πυρκαγιά που εξακολουθεί να υπάρχει κάτω από τα χαλάσματα. Η επέμβαση των σκύλων διάσωσης έχει περιπλεχθεί από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.