Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός, μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου έντεκα ορόφων στην πολιτεία της Φλόριντα, κοντά στην παραλία του Μαϊάμι, όπως αναφέρει το BBC.

Ads

Το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντα, σε απόσταση περίπου 24 χλμ βορείως του Μαϊάμι στις ακτές του Ατλαντικού, κατέρρευσε μερικώς γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 09.00 ώρα Ελλάδας) από άγνωστη αιτία, όπως δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Τσαρλς Μπέρκετ. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό. Τα κτίρια δεν καταρρέουν έτσι απλά».

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει μέχρι τώρα 35 ανθρώπους από τα συντρίμμια. Στους 10 δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ 2 από αυτούς οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Ads

Πριν λίγη ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο WSVN 7 News, εξασφάλισε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει την στιγμή της κατάρρευσης μέρους του κτιρίου.

Λίγο νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας είχε δει ένα βίντεο, στο οποίο φαινόταν ο απεγκλωβισμός ενός αγοριού από τους διασώστες.