Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου το πρωί της Τρίτης στην γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Ads

Μέχρι και είκοσι άτομα ενδέχεται να έχουν καταπέσει στο νερό, ενώ επισήμως αγνοούνται τουλάχιστον επτά άνθρωποι, πρόσθεσε νωρίτερα ο Τζέιμς Ουάλας, τοπικός επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali, το οποίο έφερε σημαία Σιγκαπούρη, μήκους 300 μέτρων, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, παρότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη μιλήσει με τον καπετάνιο, πρόσθεσε.

EPA/JIM LO SCALZO

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Maritime Risk & Safety Consultants Ltd, η πιθανότερη εξήγηση για την πρόσκρουση του πλοίου ήταν κάποια μηχανική βλάβη.

Ads

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή σκόπιμη πρόσκρουση».

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

EPA/JIM LO SCALZO

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», ανέφερε η εταιρεία Synergy Marine Group, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Η γέφυρα, η οποία δημιουργήθηκε το 1977 έχει μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.