Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε πλοίο στην Ινδονησία, που άρχισε να παίρνει νερά με αποτέλεσμα να βυθιστεί, αναγκάζοντας τους επιβάτες να πηδήξουν στη θάλασσα και να περιμένουν τη διάσωση τους.

Ads

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς ένα αγόρι δύο ετών και ένα κορίτσι τριών ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Στις δραματικές φωτογραφίες οι επιβάτες φαίνονται να κρατούνται από τα κιγκλιδώματα του πλοίου, αφού δεν υπήρχαν αρκετά σωσίβια για τους 139 επιβάτες του σκάφους που βυθιζόταν.

Οι εικόνες δείχνουν τα τεράστια κύματα να «καταπίνουν» σιγά σιγά το πλοίο, ενώ στην φουρτουνιασμένη θάλασσα βυθίστηκαν πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Ads

image

image

Ένα από τα οχήματα που βυθίστηκαν μετέφερε 30 δισεκατομμύρια ρουπίες Ινδονησίας (1,5 εκατομμύρια λίρες) σε μετρητά από μια τράπεζα.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν νωρίτερα δείχνουν σκηνές πανικού στο πλοίο, καθώς οι άνθρωποι βάζουν τα γιλέκα διάσωσης, ενώ τα παιδιά κραυγάζουν και το σκάφος τραντάζεται από ισχυρούς ανέμους.

image

image

Ένας άνδρας που ήταν στο πλοίο χρησιμοποίησε το Facebook Live για να μεταδώσει ζωντανά την κατάσταση. Το KM Lestari ferry εκτελούσε δρομολόγιο από το νησί Σουλαουέζι προς τη νήσο Σελαγιάρ, όταν δύο ώρες μετά τον απόπλου εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής άνοιξε ρήγμα στο κύτος του με αποτέλεσμα να μπάζει νερά.

Σημειώνεται ότι στην Ινδονησία γίνονται συχνά βυθίσεις πλοίων, ενώ οι βασικοί κανόνες ασφαλείας συχνά παραβιάζονται και τα σκάφη είναι υπερφορτωμένα.

image

image

Σημειώνεται πως το νέο δυστύχημα έρχεται την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του τέλους των ερευνών για τους 164 ανθρώπους που αγνοούνται μετά το ναυάγιο πορθμείου την περασμένη εβδομάδα , στη νήσο Σουμάτρα, στη λίμνη Τομπά, τουριστικό προορισμό και από τις βαθύτερες λίμνες στον κόσμο.