Εκατοντάδες συλλήψεις πραγματοποίησε η αμερικανική αστυνομία μετά την συγκέντρωση διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, το βράδυ της Τετάρτης, οι οποίοι μάλιστα μπήκαν και στο κτίριο, ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον Παλαιστινιακό λαό.

Ads

Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια τα οποία έγραφαν «Οι Εβραίοι ζητούν κατάπαυση του πυρός τώρα» και «Όχι στο όνομά μας», οι ακτιβιστές κάθισαν στο πάτωμα χειροκροτώντας και τραγουδώντας, ενώ κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν «Εκεχειρία» και «Να ζήσει η Γάζα».

«Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στο κτίριο, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο νόμιμα μέσω σημείων ελέγχου ασφαλείας επισκεπτών και τους επετράπη να συγκεντρωθούν, αλλά δεν ακολούθησαν τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας μετά την έναρξη των διαδηλώσεων.

Τρία άτομα κατηγορήθηκαν για επίθεση σε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα Jewish Voice for Peace, μια εβραϊκή προοδευτική οργάνωση.

Πριν από την καθιστική διαμαρτυρία, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο National Mall κοντά στο Καπιτώλιο, καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.