Ένας 58χρονος στον Καναδά φέρεται να βοήθησε περισσότερους από δώδεκα νέους σε όλη την επαρχία του Οντάριο στον Καναδά να αυτοκτονήσουν, ταχυδρομώντας τους δηλητήριο.

Ads

Ο 58χρονος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για 14 δολοφονίες δευτέρου βαθμού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία της Οτάβα.

Ο Κένεθ Λο, 58 ετών, όπως αναφέρει το Reuteres, είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για παροχή συμβουλών και βοήθεια για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αστυνομία είπε ότι ο Λο έχει στείλει περίπου 160 πακέτα νιτρώδους νατρίου σε άτομα στον Καναδά και τουλάχιστον 1.200 δέματα σε διευθύνσεις σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ads

Επιπλέον, η αστυνομία τόνισε ότι ο Λο χρησιμοποίησε διάφορους ιστότοπους για να φτάσει στα θύματά του.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 16 έως 36 ετών, αλλά οι αρχές αρνήθηκαν να τα κατονομάσουν ή να εξηγήσουν γιατί είχαν αναβαθμιστεί οι κατηγορίες εναντίον του Λο. Επιπλέον, τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι στο εξωτερικό μπορεί να έχουν πεθάνει.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να συνεργαζόμαστε μαζί τους παγκοσμίως», είπε ο επιθεωρητής Σάιμον Τζέιμς.

Παράλληλα, η Canadian Broadcasting Corp., όπως μεταφέρει το Reuters, επικαλούμενη επίσημα αρχεία και δηλώσεις, είπε ότι ο Λο μπορεί να συνδέεται με 117 θανάτους σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από αυτούς στη Βρετανία. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσαν ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε δέματα στις χώρες τους.