Τους 90 έχουν φτάσει οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, όταν βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στην γερμανική πρεσβεία σκορπίζοντας τον θάνατο.

Ads

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αφγανικών Αρχών, οι τραυματίες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης, ξεπερνούν τους 400. Μεταξύ αυτών είναι και 11 Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν στην Καμπούλ για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί από τα τοπικά ΜΜΕ ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Ads

Στο μεταξύ, μετά την έκρηξη, η γερμανική κυβέρνηση ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα πτήση, με την οποία αιτούντες άσυλο, που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, θα απελαύνονταν στο Αφγανιστάν.

Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν ομαδικές απελάσεις Αφγανών στο Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η βασική πολιτική για το θέμα παραμένει ως έχει.