Ιστορικές εκλογές σήμερα στη Βενεζουέλα, με τους «τσαβίστας» του Νικόλας Μαδούρο να βρίσκονται για πρώτη φορά μπροστά στο ενδεχόμενο της εκλογικής ήττας.

Ads

Αν και ο Νικόλας Μαδούρο συνεχίζει το έργο του «Προέδρου των Φτωχών» Ουγκό Τσάβες δύο χρόνια μετά το θάνατο του, η deji;a αντιπολίτευση ενδέχεται να λάβει την πλειοψηφία αφού έχει συγκροτήσει έναν μεγάλο συνασπισμό με σκοπό την εκλογική ανατροπή των «τσαβίστας».

Στις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος Μαδούρο διατηρεί τη δημοφιλία του,  ωστόσο τα νούμερα είναι με την δεξιά αντιπολίτευση, που δεν έχει επικρατήσει ποτέ σε εθνικές εκλογές εδώ και δεκαέξι χρόνια. Οι μετρήσεις εμφανίζουν τον αντιπολιτευόμενο Συνασπισμό για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) ως φαβορί για τις εκλογές. Το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νίκολας Μαδούρο αμφισβητεί τις προβλέψεις αυτές προσδοκώντας μια ακόμη εκλογική νίκη.

Η θητεία του Νίκολας Μαδούρο σε κάθε περίπτωση λήγει το 2019 και σίγουρο είναι ότι αν η αντιπολίτευση κερδίσει, θα βάλει πολλά εμπόδια στην κοινωνική κυβερνητική του πολιτική.

Ads