Ο Ντόναλντ Σαντίνι, 65 ετών σήμερα, εξαφανίστηκε από την κομητεία Χίλσμπορο το 1984 αφού κηρύχθηκε ως ο κύριος ύποπτος για την άγρια δολοφονία της Σίνθια Ρουθ Γουντ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε πεταμένο σε κανάλι.

Ads

Έκτοτε οι αρχές δεν σταμάτησαν να τον αναζητούν ενώ εμφανίστηκε τρεις φορές στην εκπομπή America’s Most Wanted, ως ένας από τους πλέον καταζητούμενους στις ΗΠΑ.

Ο Σαντίνι συνελήφθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Κάμπο, μια αγροτική κοινότητα μόλις 3.000 κατοίκων, έξω από το Σαν Ντιέγκο. Χρησιμοποιώντας περισσότερα από δώδεκα ψευδώνυμα και αλλάζοντας συχνά τοποθεσία, ο Σαντίνι διέφευγε της σύλληψης πριν τελικά εντοπιστεί.

Συνελήφθη ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος της αρχής ύδρευσης του Κάμπο με το όνομα Wellman Simmonds. Χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα μάλιστα, το 2018 είχε μιλήσει σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης για ένα δυστύχημα που είχε γίνει στην περιοχή.

Ads

«Είμαστε όλοι κατάπληκτοι», δήλωσε ένας συνάδελφός του. «Ήταν στυλοβάτης της κοινότητας. Φαινόταν ευυπόληπτος. Δεν ήταν συγκρουσιακός και δύσκολα κρυβόταν».

Η έρευνα για τον Σαντίνι διήρκεσε πολλά χρόνια με τους ντετέκτιβ να τον αναζητούν από το Τέξας μέχρι την Ταϊλάνδη.

Η Αστυνομία τελικά τον συνέλαβε μετά από πληροφορία που έλαβε από την Περιφερειακή Ομάδα Καταζητούμενων της Φλόριντα. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουν διευκρινιστεί άλλες λεπτομέρειες για τη σύλληψή του.

Κατά τη New York Post, ο Σαντίνι φέρεται να παραδέχθηκε την πραγματική του ταυτότητα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Η δολοφονία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σαντίνι είχε γίνει φίλος με τη Γουντς ( τη γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε), η οποία βρισκόταν τότε εν μέσω ενός κακού διαζυγίου με τον σύζυγό της.

Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο στόχαστρο αφού βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στο πτώμα της.

Ο Σαντίνι είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για βιασμό το 1978, ενώ καταζητείτο για ληστεία στο Τέξας πριν εξαφανιστεί.