Ως έναν από τους κυριότερους λόγους ύπαρξης της μυστικής οργάνωσης Π3 χαρακτηρίζει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκαλείτο από τα μέλη της οργάνωσης «Καίσαρας».

Ads

Η αποκάλυψη της υπόθεση της μυστικής οργάνωσης Π3, η οποία στόχευε στον έλεγχο των εργολαβιών και των κρατικών θεσμών, οδήγησε, ήδη, στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Νικόλα Κοζεντίνο, ενώ μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών και γερουσιαστών, αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, που ζητούν την απομάκρυνση του συντονιστή του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ντένις Βερντίνι. Τόσο ο Βερντίνι, όσο και ο Κοζεντίνο, έχουν λάβει κλήση σε απολογία για συμμετοχή στην οργάνωση «Π 3»..

«Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης, η αναφορά στον “Καίσαρα” επαναλαμβάνεται 23 φορές. Ένας από τους κύριους στόχους των μελών της “Π 3” ήταν να επηρεάσουν τους δικαστές, οι οποίοι έπρεπε να αποφανθούν σχετικά με την ασυλία Μπερλουσκόνι», υπογραμμίζει ο υποδιευθυντής της εφημερίδα, Μάσσιμο Τζαννίνι.

«Πρόκειται μόνο για τέσσερις συνταξιούχους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και που θα ήθελαν να αλλάξουν την Ιταλία. Αλλά, αφού δεν τα κατάφερα εγώ..», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την υπόθεση.

Ads

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε απολύτως τίποτα από όσα συνέβαιναν στη συγκεκριμένη οργάνωση» και γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει η ιταλική τηλεόραση «RAI», τουλάχιστον 20 δικαστικοί είχαν άμεσες και έμμεσες επαφές με την οργάνωση «Π 3», ενώ είχε δημιουργηθεί μια «πραγματική ομάδα πίεσης» με στόχο το διορισμό φιλικών, προς την οργάνωση, δικαστικών, σε θέσεις – κλειδιά.

«Με τον τρόπο αυτόν τα μελη της “Π 3” κατάφερναν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και να εξασφαλίζουν χάρες και ατιμωρησία για τα μέλη της οργάνωσης», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι εισαγγελείς.