Αλλαγή κτιρίου στο παραπέντε για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο λόγος είναι πως για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων.

Ads

Η γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ που εδρεύει στο κτίριο Europa, ανακοίνωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι που «παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα» μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «υπό το φως των πρόσφατων περιστατικών η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει στο παλαιό κτίριο Justus Lipsius». Σημειώνεται ότι το κτίριο Europa, που βρίσκεται στην οδό Λουά, απέναντι από την έδρα της Κομισιόν εγκαινιάστηκε μόλις πέρσι, τον Δεκέμβριο του 2016 και φιλοξένησε την πρώτη του σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο φέτος.

Την περασμένη Παρασκευή, 20 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων. «Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα», ανέφερε η γενική γραμματεία.

Ads