Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη συγχώνευση της γερμανικής Bayer και της Monsanto.

Ads

Ο όρος που έθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το μεγάλο deal, ήταν η εκ των προτέρων πώληση της περιουσίας που σχετίζεται με αγροτικές παραγωγές, αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά της στοιχεία, μεταξύ των οποίων το βαμβάκι, τη σόγια και τις εταιρείες σπόρων λαχανικών, καθώς και την εταιρεία ζιζανιοκτόνων Liberty, η οποία αποτελεί ανταγωνίστρια του Roundup της Monsanto. Τα στοιχεία αυτά θα αγοραστούν από την ανταγωνίστρια της Bayer, BASF SE.

Συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη.

Ads

«Το αμερικανικό αγροτικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, για το σύστημα διατροφής και για τον τρόπο ζωής μας, δήλωσε ο Makan Delrahim, επικεφαλής του τμήματος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι, ακτιβιστές της  ομάδας πίεσης Sum of Us που οργάνωσαν εκστρατεία κατά της εξαγοράς, είχαν χαρακτηρίσει την ένωση των δύο γιγάντων «έναν κολασμένο γάμο, καταστροφικό» υπογραμμίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι η Bayer επιδιώκει την εξαγορά της Monsanto για να κατακλύσει την ευρωπαϊκή αγορά με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα».