H γαλλιδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ

Ads

Ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε σήμερα πως η Κίνα υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά τη σύλληψη του Ντομινικ Στρος-Καν στις ΗΠΑ με κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

«Υπάρχει Ευρωπαϊκή συναίνεση επ’ αυτού, το ευρώ χρειάζεται την προσοχή μας, απαιτείται η συμμετοχή των Ευρωπαίων στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, και οι Κινέζοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ» δήλωσε στον ραδιοσταθμό France’s Europe 1 επισημαίνοντας ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί εάν η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών θα είναι τελικά υποψήφια.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δήλωσαν πως επιθυμούν να κρατήσουν τον παραδοσιακό έλεγχο της ηγεσίας του διεθνούς οργανισμού σε μία περίοδο που συμμετέχει σε κρίσιμης σημασίας διασώσεις χωρών-μελών της Ε.Ε. όπως οι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Ads

Γενετικό υλικό του Στρος-Καν στα ρούχα της 32χρονης

Γενετικό υλικό του Ντομινίκ Στρος-Καν βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανική μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το NBC σπέρμα του Στρος Καν βρέθηκε στο γιακά του πουκαμίσου της καμαριέρας. Ωστόσο τόσο η αστυνομία όσο και οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.