Οι φήμες για τη σεξουαλικότητα του Αδόλφου Χίτλερ έχουν μείνει ζωντανές εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια. Μια απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα, δίνει απαντήσεις, υποστηρίζοντας ότι ο δικτάτορας του Γ’ Ράιχ ήταν ένας καταπιεσμένος αμφιφυλόφιλος με σαδομαζοχιστικές τάσεις.

Ads

Η 70σέλιδη έκθεση χρονολογείται από το 1943 και συντάχθηκε για λογαριασμό του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Το απόρρητο έγγραφο αναφέρει μάλιστα ότι ο Αδόλφος ήταν ερωτευμένος με τον αιμοδιψή υπαρχηγό του και αρχηγό των SS, Ρούντολφ Ες και ότι οι δυό τους διατηρούσαν σεξουαλική σχέση τη δεκαετία του ’20.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά τα νεανικά του χρόνια ο Χίτλερ σύχναζε σε “gay hostel” της Βιέννης ενώ ο Ες είχε το παρατσούκλι «Φροϊλάιν Άννα» και εμφανιζόταν σε πάρτι ως drag queen.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον ανθρωπολόγο Χένρι Φιλντ και το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε τις πληροφορίες στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να ήταν ο  Ερνστ Σέντγκγουικ Χάνφστεγκλ,  στενός φίλος και έμπιστος συνεργάτης του Χίτλερ, που στη συνέχεια έπεσε όμως σε δυσμένεια και κατέφυγε στη Βρετανία.

Ads

«Είναι και ομοφυλόφιλος και ετεροφυλόφιλος. Είναι και σοσιαλιστής και φανατικός εθνικιστής. Είναι και άνδρας και γυναίκα», καταλήγει η έκθεση στο σημείο που αναφέρεται στην προσωπική ζωή του ναζιστή δικτάτορα.

Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική του κατάσταση ήταν «ανυπόφορη και απελπιστική».