Σχέδιο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος υιοθέτησε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, έδρα της καλαβρέζικης μαφίας Ντραγκέτα.

Ads

«Υιοθετήσαμε ένα σχέδιο δέκα σημείων που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός “κώδικα” νόμων κατά της μαφίας και την ίδρυση ενός εθνικού πρακτορείου το οποίο θα διαχειρίζεται τα προϊόντα της μαφίας που κατάσχονται ή δημεύονται, η έδρα του οποίου θα είναι το Ρέτζιο της Καλαβρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο προβλέπει την άμεση δημιουργία του εν λόγω πρακτορείου. Το δεύτερο -και πιο χρονοβόρο στην εφαρμογή του- σκέλος αφορά στη σύνταξη ενός “κώδικα” νόμων κατά της μαφίας, πρόκεται ουσιαστικά για ένα νομοσχέδιο εννέα σημείων που έρχεται να συγχωνεύσει όλους τους νόμους κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τη σύνταξη ενός εθνικού χάρτη των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί το υπουργικό συμβούλιο στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, έδρα της τοπικής μαφίας, θεωρείται «απάντηση» στην πρόκληση της Ντραγκέτα να τοποθετήσει βόμβα μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης στις αρχές του χρόνου.

Ads